Vragen of opmerkingen? Mail ons via 2010@jongerenpartij-jo.nl

 

Jo-poster-kl4

www.jongerenpartij-jo.nl


Home     Lijst 5     Speerpunten

Centrumplan     Carnaval

Jo-poster-kl4

Jongerenpartij Jo al jaren vertegenwoordigt in de Eindhovense en Bestse carnavalsoptocht.

In 1998 werd door Cv We Bleve nog Efkes de draad weer opgepakt om mee te gaan doen in de carnavalsoptocht van Best. Omdat velen het wel tijd vonden voor Jo van den Boogaard om met zijn Jongerenpartij JO eindelijk terug te keren in de Bestse gemeenteraad werd besloten om het thema van de carnavalswagen hierop aan te passen. Met de slogan “Wij jonge kippe willen Jo de raad in wippe”werd de 3e plaats behaald in Best en werd het fundament gelegd onder iets wat heden ten dage nog ieder jaar met carnaval te bewonderen is: Een grote groep enthousiaste jongelui.

In de jaren die volgden is een mooie traditie ontstaan: Het hossen en housen spektakel op de Hoofdstraat. Als afsluiting van de optocht werd eind jaren negentig de carnavalswagen bij café Amicitia geparkeerd zodat de deelnemers aan de optocht een welverdient pilsje konden gaan nuttigen bij hun sponsor.  Het geluid op de carnavalswagen bleef echter de nodige populaire decibellen produceren waarop jaar na jaar steeds meer mensen na de optocht een kijkje kwamen nemen. In de loop der jaren is deze traditie inmiddels uitgegroeid tot een ware happening die inmiddels in op diverse plaatsen in de regio gekopieerd is. Met toestemming van de gemeente Best is de Bestse Hoofdstraat ook na de optocht afgesloten gebleven voor alle verkeer (een enkele prinsenwagen uitgezonderd….) zodat de veiligheid van de circa 2000 bezoekers kon worden gegarandeerd.

Ook dit jaar heeft Jongerenpartij JO weer deelgenomen aan de Lampegatse Optocht (1e plaats) en aan de Klompengatse optocht (2e plaats).
Het evenement na afloop was dit jaar bij Knooppunt Café en deze nieuwe lokatie werd door het publiek enthousiast ontvangen. Jong en oud hebben weer kunnen genieten van een geweldig spektakel wat een duidelijke meerwaarde brengt aan het carnavalsgebeuren in onze gemeente. Ook dat is Jongerenpartij JO!
 

>

1998
2010